Hallo Max,

Het lijkt me de tijd om even wat van mij te laten horen na afloop van mijn sar-el avontuur.

Het is al bijna 2 maanden terug dat ik mijn sar-el avontuur eindigde, maar ik moet u zeggen het was een fantastische ervaring!

Heb in Hativa 300 gezeten tegen de Libanese grens, de 2e en 3e week, erg leuke madricha’s, prachtige heuvelomgeving, best spannend bij de libanese grens!

We hebben een raket over zien vliegen en zien neerkomen in de buurt van de Hermon. We zagen aan de andere kant van de grens hezbollah soldaten rijden met een UN-controle erachter om ze in degatentehouden!

We gingen zandzakken vullen ter bescherming van 2 van de uitkijkposten, het vervangen van het camouflagemateriaal, het schoonmaken van de looppaden enz.

Mogelijkheid om ‘s avonds te fitnessen, het eten was fantastisch, leuke groep, wel vermoeiend in groepsverband de hele dag optetrekken, maar het was een geweldige levensverrijkende ervaring om voor israel te mogen dienen!

Het weekendverblijf was gezellig, bed was ok, voor mij iets te kort, maar dat is het al gauw, het eten daar wat minder maar ok!

De reden dat ik de eerste week in een andere basis was dan de 2e en 3e week was dat ik de aankomdag op zondag 23 oktober te laat was.

Het was een misverstand of niet goed begrepen dat ik liever uiterlijk de dag van te voren al naar pamela zou bellen om te vragen waar en wanneer melden.

Ik had begrepen van je dat ik op de dag zelf zou bellen en dan vanzelf haar waar en wanneer…

Dus misschien een tip om erbij te zetten, als je al in israel verblijft voor aanvang van sar-el, om uiterlijk een dag van te voren al te bellen voor waar en wanneer melden.
Kleinigheidje…

De eerste week in batzap was heel anders, ook erg leuke madricha’s, verzoring en eten prima, in alle 3 de weken goede begeleiding ook met het avondentertainment.

In alle 3 de weken op de legerbases, waren de bedden wat minder, met lichte kuilen e.d. en wat kort wederom voor mij, maar overleefd en voldoende geslapen.

Uitleg van legercommandant die het hoofd is van sar-el over betekenis van vrijwilligers in het leger en de betekenis van het leger in de regio was indrukwekkend.

Zo was mijn samenvatting, met groeten,

Luc Steenwinkel