Persoonlijk gesprek over deelname

Indien u zich met het aanmeldingsformulier bij Stichting SAR-EL Nederland opgeeft, wordt u uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Meestal is bij het 1e of 2e telefonisch contact al vastgesteld hoelang u aan het programma wilt deelnemen en wanneer de vertrekdatum is. Indien dit niet het geval is, dan stellen wij dit samen met u vast tijdens het intakegesprek.

Duur van het verblijf

Het programma op een militaire basis duurt minimaal 3 weken. Maximaal is dit 3 maanden (de maximale duur van uw visum).

Reis naar Israël

SAR-EL Nederland kent geen groepsreizen, dus uw deelname is geheel individueel. U kunt gedurende het gehele jaar vertrekken. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de data waarop SAR-EL Israël nieuwe vrijwilligers kan ontvangen.

Vrijwilligers kunnen zelf hun vliegtickets regelen. Per vertrekdatum en tijdstip kan de prijs van een ticket verschillen. Uitsluitend op de startdatum (zondag) tot 16.00 uur staat iemand u op te wachten op het vliegveld Ben Goerion in Tel Aviv om u naar de werkplek te brengen. Uiteraard kunt u ook voor de startdatum in Israel arriveren. In dat geval krijgt u nadere instructies.

Onze Stichting kan helaas geen invloed uitoefenen op de plek waar u komt te werken. U hoeft daarom geen voorkeur op te geven. SAR-EL Israël bepaalt de werkplek, daar waar dit nodig is, op het moment van uw aankomst.

Verblijf

De accommodatie is eenvoudig. Meestal verblijft men met meerdere personen op één kamer. Er worden drie maaltijden per dag verstrekt. Aan de huisvesting en voeding zijn voor de vrijwilliger geen kosten verbonden. Er wordt getracht uw verblijf in Israël zo aangenaam mogelijk te maken.

Aanmelden als vrijwilliger