Beste Max,

Hoe gaat het? Hier een bericht met enkele van mijn bevindingen de afgelopen drie weken in Israël. Ik ben gisterenochtend weer thuisgekomen. Het was weer veel te kort want ik heb een geweldig leuke tijd gehad. Ik werd geplaatst op de medische basis Matzrap en heb me beziggehouden met het inpakken van rugzakken met medicijnen en andere hulpgoederen. De weekends in Tel Aviv in Bet Oded waren super, ik heb genoten van het strand, het mooie weer (i.t.t. Nederland) en de gezelligheid. Nogmaals: veel te kort.

Wel is er iets misgegaan aan het begin van mijn reis. In de mail die je me stuurde stond dat ik me op maandag tussen 17 en 18 uur moest melden bij Pamela. Maar… het bleek dat ze me al verwachtte om 8 uur ‘s ochtends! Toen lag ik nog lekker op bed in een hotel in Tel Aviv, om bij te komen van mijn nachtvlucht. Het schijnt dat de groep een tijd op mij heeft staan wachten. In de middag heeft Pamela mij nog overgeplaatst naar Matzrap, anders was ik met een groep Nederlanders, Noren e.a. naar Bersheba gegaan. Uiteindelijk heb ik het toch goed gehad op Matzrap, dus het heeft zo moeten zijn.

Bedankt dat ik dit heb kunnen doen! Ik heb er veel positieve indrukken aan overgehouden, leuke ontmoetingen met mensen uit Israël en daarbuiten, en bovendien de mogelijkheid om een klein steentje te mogen bijdragen aan de opbouw van het land.

Hartelijke groet,

Een vrijwilliger.
12 augustus 2011