Wilt u een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk in Israël en tegelijkertijd kennismaken met het land en de bevolking? Dan kunt u dat via SAR-EL organiseren.

SAR-EL: onafhankelijke organisatie

SAR-EL Israël is een a-politieke en onafhankelijke organisatie, zonder enige subsidie, die bemiddelt voor buitenlanders die in Israël vrijwilligerswerk willen verrichten op een militaire basis. Dit zijn dan uitsluitend burgerwerkzaamheden.

SAR-EL

SAR-EL is oorspronkelijk opgezet als een Joods-Zionistische organisatie om Joden van buiten Israël, op een andere wijze dan als gewoon toerist, kennis te laten maken met Israël en haar bewoners. Drie weken, of langer, met Israëli’s samenwerken is een bijzondere ervaring.

Vrijwilliger voor burgerwerkzaamheden op een militaire basis

In Nederland kunt u zich, als u zich opgeeft voor het SAR-EL programma, aanmelden voor burgeractiviteiten op een militaire basis. Dit betreft uitsluitend ongeschoold werk. Militaire activiteiten zijn strikt verboden.

  • Op een militaire basis bestaat het werk uit: schoonmaken, magazijnwerk, onderhoudswerk, kleine reparaties, keuken of kantine.
  • Stichting SAR-EL Nederland heeft geen invloed op de plek waar een vrijwilliger te werk wordt gesteld. Evenmin kan de stichting invloed uitoefenen op de te verrichten werkzaamheden.
  • Op een werkperiode van drie weken krijgt u tenminste één excursie aangeboden. In de avonduren worden diverse lezingen gehouden. 

Ter plaatse worden u de te verrichten werkzaamheden aangewezen. In de regel werkt u samen met Israëli’s en vrijwilligers uit andere landen.

Werkdagen & tijden

De werkweek is van zondag t/m donderdag, soms ook op vrijdagmorgen. Op vrijdagmiddag en zaterdag ( shabbat) bent u vrij.
U werkt 8 uur per dag, hierbij inbegrepen de gebruikelijke pauzes.

Maaltijden & huisvesting

U krijgt drie kosjere maaltijden per dag. Altijd wordt u met meerdere personen op een kamer gehuisvest.

Voor meer info, zie Procedure

Aanmelden