Ik was op een militaire basis in de buurt van Tel Aviv . De werkzaamheden bestonden uit het maken van medische pakketen voor de militairen, maar deze pakketten werden tevens ook verzonden naar rampgebieden zoals eerder Haïti en Japan. Dit maakte voor mij de werkzaamheden op deze basis anders dan als ik wellicht op een andere basis zou hebben gewerkt. Op deze manier kon ik eventueel ook een klein beetje mee helpen met internationale rampen.

De werkzaamheden die we verrichten deden we vooral met burgerpersoneel. De groep bestond vooral uit Amerikanen. In tegenstelling tot andere basis konden we deze basis niet verlaten gedurende de werkweek. Deze basis had goede voorzieningen en het eten was zeer goed. Het contact met de andere vrijwilligers was goed en er was voldoende respect voor elkaars mening en opvatting. Gezien de complexe situatie in Israël, hoop ik dat er ooit voldoende leefruimte is voor alle partijen om in vrede met elkaar te leven.

Een vrijwilliger.